Hotwalls Studios tilbyr lokale kunstnere i Portsmouth studioplass, samtidig som de skaper et viktig fokuspunkt for byens blomstrende kreative samfunn og omfavner den unike arven til dette historiske stedet på en smart måte.

Kebony, et forbedret treverk fra Norge, ble valgt av ledende arkitekter ERMC Architects for å gi det indre gulvet for alle tretten studioer, kantinen og utvendig terrassebord, komplementere renoveringen av dette tidligere ledige viktorianske fortet og opprettholde sjarmen og tidløs naturen til dette nettstedet.

Hver konverterte casemate danner nå et selvstendig og allsidig arbeidsområde som er ideelt egnet for kunstnere. Ved hjelp av en pragmatisk tilnærming til modernisering er den robuste formen til studiobuene fortsatt en dominerende funksjon, med eksisterende overflater og teksturer som fungerer som både naturalistisk dekorasjon og en påminnelse om strukturens historiske betydning.En utendørs terrasse samt en innvendig gulvløsning er bygget over den eksisterende stein sokkelen med Kebony tre. Dette gjør det mulig for både besøkende og kunstnere å slappe av og beundre den spektakulære utsikten over sjølandskapet så sjelden observert fra dette stedet. Kebony var det perfekte materialet for terrassen og det indre gulvet på grunn av sin forbedrede holdbarhet og slitesterke natur.